Something is taking shape

2-11 nov. 2012

Jacob Jessen
Pascal Lavaud
Sandra Vaka Olsen
Pondering Props (Elin Eyborg Lund and Karól Kvaran)
Magnus Pettersen
Johanne Dybdal Sigvardsen

Another Space, Prags Boulevard 49, opg. 10E, 1. sal

main view_o

Something is taking shape er en udstilling der søger at belyse mængden af selv-initieret og selv-organiseret arbejde af unge arkitekter og kunstnere der befinder sig et sted mellem endt uddannelse og fast job/etableret praksis. Nogle har skabt værker i isolerede omgivelser mens andre har igangsat større produktioner og involveret flere mennesker rundt sig. Fælles for projekterne er at de på ulige set repræsenterer de ressourcer og muligheder der findes i København, og illustrerer trangen til at skabe og arbejde, på trods af den stramme økonomi og situationen på arbejdsmarkedet.

De udstillende kunstnere og arkitekter forenes i en interesse for rumlig udforskning gennem en række ulige medier, materialer og strategier. Arkitekterne Elin Eyborg Lund og Karól Kvarans arbejde med performancen ”Casting Traces” (London 2012, København 2013) undersøger hvordan menneskers interaktion med det urbane landskab og arkitektens skalerede tegning oversættes til dansernes samspil med scenografien og publikums 1:1 oplevelser. Billedkunstner Sandra Vaka Olsen er særligt interesseret i at gøre det flade udtryk rumligt, ved at føre fotografiet ud i rummet, hvor det tilegner sig nye udtryk og kvaliteter. Modsat dette, arbejder billedkunstner Johanne Dybdal Sigvardsen på den anden side med at skabe rumlighed indenfor papirets flade. Arkitekt Pascal Lavaud indtager rummet med sine abstrakte træ-skulpturer, der fungerer som studier af den rene form og det enkle indgreb. Det samme gælder for billedkunstner Magnus Pettersen, som viser to af sine søjle-skulpturer, der betonklodse balanceres ovenpå hinanden, og virker på samme tid massive og skrøbelige. Billedkunstner Jacob Jessen arbejder mere stedsspecifikt ved at tage rummets elementer i brug, ændre og sammensætte dem på måder som giver os et nyt blik på rummet og dets bestanddele.

Pondering Props_o

2012-11-03 16.14.27_o

Pondering Props (Elin Eyborg Lund & Karól Kvaran)
Casting Traces
En rulle avispapir fra Politiken, projektion og 3 fotografier fra forestillingen Casting Traces – London 2012, diagrammer tekst og skitser fra Casting Traces – London 2012 og København 2013
Variable dimensioner, 2012

Sandra Vaka Olsen_o

2012-11-03 15.44.17_o

Sandra Vaka Olsen
To scroll
Mellemformat fotografi som ink-jet foto på 2mm aluminium, krom håndklæde kroge i to størrelser
Serie af 6
18 x 21 cm, 2012

Pascal Lavaud 2_small

Pascal Lavaud_smalltest

Pascal Lavaud
(Uden titel)
Relief, fyrretræsbrædder 53 x 131 cm, 2012

Jacob Jessen_small

Jacob Jessen 4_o

Jacob Jessen 2_o

Jacob Jessen
Untitled (ridges, rooftops, antennas, electricity pole, electricity wires, treetop, ventilation valve, spire, chimney)
Eksisterende vinduesruder skåret og installeret i henhold til linier i udstillingsrummet. Variable dimensioner, 2012

Johanne Dybdal Sigvardsen_o

2012-11-03 15.32.13_o

Johanne Dybdal Sigvardsen
Han: Forstyr mig ikke i mine cirkler
Blæk på papir 39 x 33 cm, 2012

Magnus Pettersen 2_o

Magnus Pettersen_small

Magnus Pettersen
Untitled (8/10) Untitled (9/10)
Beton, jern, mixed media Variable dimensioner, 2012